Mиграција во Австралија

Модерната имиграција во Австралија започнува  во 1788 кога е основана првата колонија Бритиш Краун  на Нов Јужен Велс. Денес,  половина од севкупниот раст на населението во Австралија се должи на имиграцијата и затоа оваа земја се нарекува нација на мигранти. Ние сме горди на тоа што со нашата помош илјадници луѓе успешно дојдоа и се населија во Австралија во изминатите 10 години. Нашата услуга ги опфаќа сите области на австралиските типови на визи, како што се квалификувани, бизнис, студентски, спонзорирани, семејни и хуманитарни визи.

Ние разбираме дека одлуката да се преселите во друга земја е избор што го менува животот. Со оглед на тоа дека и ние сме биле имигранти, веруваме дека секој кој што размислува за имиграција заслужува да  му се обезбедат точни информации и коректна услуга. Ние во AMSBB Group Global Migration Pty Ltd , сме регистрирани  агенти за миграција и сме посветени на висок стандард на моралност, регулирано со Кодексот на однесување (https://www.mara.gov.au/becoming-an-agent/professional-standards-and-obligations/code-of-conduct) на МАРА (www.mara.gov.au).

Австралиската влада смета дека новите жители треба да се поттикнуваат да учат колку што е можно повеќе за нивната нова земја, нејзиното наследство, јазикот, обичаите, вредности и начин на живот и да аплицираат за австралиско државјанство, кога ќе стекнат право. За возрасни мигранти програмата за англиски јазик (AMEP) овозможува до 510  бесплатни часа  изучување на  англиски јазик за школувањето на подобни мигранти од областите на квалификувана, семејна и хуманитарна виза, за да им помогне да ги научат основните  на англискиот јазик и да им помогнат во нивното населување во Австралија.

Ако сте заинтересирани да се преселите во Австралија, Ве молиме не двоумете се да стапите во контакт со нашиот тим за миграција: migration@bridgeblueglobal.com

Ms Aman Puri (MARN 156929)
Ms Oyunchimeg Bordukh (MARN 1793004)