ББ Програма за менторство

 • Дали активно барате работа?
 • Дали сте неодамна пристигнат професионално квалификувани мигрант?
 • Дали аплициравте за работни места, но не  бевте повикани на интервју или не успеавте да ја најдете работата која ја сакате?
 • Аплициравте за работни места, но добивате само неуспешни писма?
 • Дали сте заглавени на раскрсница во кариерата и не сте во можност да утврдите каде сакате да бидете?

Ако одговорот е “ДА” на било кое или на сите од горенаведените прашање /а тогаш ова е програма за Вас.

Може да имате различни познавања од било кое поле. Нашиот искусен ментор ќе работи со Вас за да ја разбере Вашата ситуација, да Ви обезбеди професионални насоки и да Ви помогне да ги остварите посакуваните цели во кариерата.

Можни причини се:

 • Вашето мотивационо писмо и / или биографија
 • Начинот на кој се претставувате на пазарот
 • Неразбирање на вашиот клиент / пазар
 • Ниската почит и самодоверба кои се одразуваат на Вашето претставување при интервјуирањето
 • Несфаќање на Вашите уникатни  предности за  продажба на пазарот  на побарувањата

Без оглед на причината, нашиот искусен ветеран ќе биде таму за да разговара со Вас и да се погрижиги усогласи потребите на Вашите клиентите со Вашите потреби.

На пазарот на  вработувања, колку подолго чекате, толку потешко станува.

Што правиме

 • Ве слушаме и поставуваме прашања со цел да ја рзбереме Вашата ситуација и да Ви ги олесниме Вашите размислување. Работиме со Вас на идентификување на решенија и акции, наместо целосно да Ве насочуваме.
 • Ви помагаме да работите на комплетна сопствена SWOT анализа на пазарот на кој сакате да се продадете.
 • Препорачуваме методи на пишување на мотивационо писмо и резиме со добитни стратегии.
 • Помагаме да направите проценка на напредокот во однос на овие цели и да Ви обезбедиме дополнителна помош, доколку е потребно.
 • Олеснуваме при истражување на потребите, мотивациите, желбите, вештините и мисловните процеси, со цел да му помогнеме на поединецот во правење реална и трајна промена.
 • Ве подржуваме во поставување на соодветни цели и стратегии за постигнување на истите.
 • Осмислуваме креативни техники кои може да вклучуваат еден-на-еден обуки и препораки.
 • Охрабруваме на посветеност кон дејствување и развој на траен личен развој и промена.
 • Во текот на целиот процес одржуваме целосна доверба, како и безусловен и ослободен од предрасуди позитивен однос кон Вас, Вашите ставови, Вашиот начин на живот и Вашите аспирации.
 • Осигурајте одржување на професионален менторски однос и менаџирјте го за да се осигурате дека ќе го добиете соодветно ниво на услуга и дека програмата е на вистинскиот тек.
 • Проценете ги резултатите од процесот преку објективни мерки каде што е можно да се обезбеди успех во градењето на доверба, за да ги постигнете своите цели.
 • Работиме во рамките на Вашата област на лична компетентност и ги идентификуваме областите на знаење и / или вештинио со кои е потребно да се здобиете.

Зошто да чекате? Регистрирајте се сега и контактирајте нѐ: admin@bridgeblueglobal.com